Новини

Проща до Угорницького Свято-Преображенського чоловічого монастиря

5 Серпня, 2010


У середу, 4 серпня 2010 року, священики Надвірнянського деканату митрофорний протоієрей Олег Траско, Декан Надвірнянський, настоятель Свято-Володимирського собору міста Надвірна, протоієрей Іван Микицей, настоятель парафії села Чорний Потік та протоієрей Василь Ужитчак, настоятель парафії села Білі Ослави разом зі своїми парафіянами здійснили паломництво до Свято-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря.

О сьомій годині ранку 04.08.2010 року подвір'я осередку Надвірнянського деканату - Свято-Володимирського собору наповнювалось прочанами. Стоячи навколішки всі спільно піднесли молитву з надією на Боже благословення на задуми сердець вірних, які спонукали їх вирушити в святу молитовну путь. Вервичка автотранспорту вирушила до Угорників.

 

 
 



Минувши монастирську браму прочан радо зустрічала братія обителі на чолі з в.о. Намісника протоієреєм Юрієм Мулярчуком. Божественна Літургія очолювана кліриком монастиря протоієреєм Василем Малярчуком пройшла на одному молитовному диханні.  Усі прочани в часі Служби Божої, за якою велично співав монастирський хор, приступили до Святих Таїнств Сповіді та Причастя. По закінченні Літургії проповідував клірик монастиря протоієрей Володимир Мельник (відео проповіді можна переглянути тут).
 
Лагідно звучали слова повчання настоятеля монастиря протоієрея Юрія Мулярчука про ченця Угорницького монастиря Іова (Желізо), про дзвони монастиря та про перевезені до обителі дві дерев'яні церкви - з Тюдова Косівського району та Делеви на Тлумаччині (відео проповіді можна переглянути тут).
 
Завершилось Богослужіння Подячним молебнем біля животворчого джерела "Дзвіньоха" (відео можна переглянути тут).
 


Усі віряни мали чудову нагоду зануритись у животворчі води цієї святої купелі.
 

Фотолітопис Прощі до Угорницького монастиря можна переглянути тут.
 
За  матеріалами сайту http://cerkva.if.ua.
Посилання: http://cerkva.if.ua/index.php?id=1211&action=art.